מעצר קליין - לדיון בוועדת החוץ והביטחון
רוב מוחץ של חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת דורש לכנס דיון מיוחד של הוועדה על-מנת לברר מדוע משרד החוץ אינו פועל להצלת חייו של הישראלי יאיר קליין העומד בפני גירוש לקולומביה סירבו לחתום חברי הכנסת יוסי ביילין ולימור לבנת
עשרים חברי כנסת חתמו (יום ב', 24.12.07) על בקשה לכינוס דיון דחוף של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת על-מנת לדון בעניין הישראלי יאיר קליין הכלוא ברוסיה ועומד בפני גירוש לקולומביה. זאת בשל הטענה כי משרד החוץ, שהטיפול בו נמצא בסמכות ועדת החוץ והביטחון, אינו עושה די על-מנת למנוע את ההסגרה שעלולה לסכן את חייו של קליין."אנו חברי הכנסת, חברי ועדת החוץ והביטחון, הח"מ, מבקשים כי תכנס בדחיפות את הוועדה על-מנת לדון בחוסר המעש של היועץ המשפטי למשרד החוץ, עו"ד אהוד קינן (להלן, היועץ), בכל הקשור לסכנת המוות בה יהיה נתון יאיר קליין, אם יוסגר לקולומביה, אשר לעת הזאת קיימת סבירות גבוהה ביותר כי הוא יוסגר, אם לא יתערב היועץ", נכתב בפניית חברי הכנסת. "מדובר בעניין אשר קשור ליחסי החוץ של ישראל, במיוחד בקשר לקולומביה וייתכן גם להיבטים ביטחוניים"."אדוני היו"ר", פנו חברי הכנסת ליו"ר הוועדה הנגבי, "אנו במרוץ נגד הזמן. בשעה שהקולומביאניים מנהלים מו"מ מתקדם עם הרוסים וכפי שנמסר "ביטוח החיים הקולומביאני" יצא כבר מקולומביה ועומד להגיע בכל רגע לרוסיה, משרד החוץ הישראלי (ובמדויק יותר, המחלקה המשפטית של משרד החוץ) יושב בחיבוק ידיים. הקולומביאנים משקיעים מאמצים בעניין וללא התערבות משרד החוץ, יתבצע מחטף וקליין יוסגר תוך זמן קצר".
על הפנייה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ צחי הנגבי, חתמו חברי כנסת מכל סיעות הבית. החותמים הם: חברי הכנסת עתניאל שנלר, יואל חסון, יוחנן פלסנר, יצחק בן-ישראל (קדימה), אפרים סנה, רן כהן (מרצ), סילבן שלום, ישראל כץ (הליכוד), צבי הנדל, אפי איתם, בני אלון (האיחוד הלאומי-מפד"ל), נסים זאב, שלמה בניזרי (שס), משה גפני, אברהם רביץ, משה שרוני (הגמלאים), אלכס מילר, ישראל חסון ואסתרינה טרטמן (ישראל ביתנו). חבר הכנסת יוסי ביילין (מרצ) סירב לחתום על הבקשה כמו גם חברת הכנסת לימור לבנת מן הליכוד וקולט אביטל מהעבודה.ח"כ אסתרינה טרטמן היא זו שנענתה לקריאת עורך דינו של קליין, מרדכי ציבין, דחפה את העניין והחתימה את חברי הכנסת בזמן קצר על הבקשה, בשל הדחיפות של העניין ובשל הסכנה לחייו של קליין.לדבריה, היא אינה נכנסת כלל להיבטים המשפטיים של פרשת קליין אלא מסתכלת עליה בהיבט האנושי והיהודי. "אני רואה אזרח ישראל שהיה מלח הארץ, לוחם נמרץ ונערץ, חבר למופת שבכל מקום שהיה צריך עזרה הוא היה שם ואני זוכרת את זה מלפני 30 שנה. אני רואה בו אזרח ישראל ויהודי וככזה לא נראה לי נכון להפקיר אותו לסכנת חיים בידי קולומביה שהתבטאה מספר פעמים נגד קליין והשניאה אותו על הציבור במדינה".ח"כ טרטמן ציינה כי אין בין רוסיה לקולומביה הסכם הסגרה. "עורך הדין של קליין המייצג אותו בהתנדבות אמר כי גורמים ברוסיה הרימו גבה ותהו מדוע ישראל מוותרת על יאיר קליין ואינה מבקשת שרוסיה תגרש אותו לישראל במקום שהוא יוסגר לקולומביה", ציינה טרטמן. "חשבתי שנכון שמדינת ישראל תבקש מרוסיה שתגרש אותו מעל אדמתה ושהוא יגיע לישראל ואם לישראל יש לו סוגיה משפטית איתו - שתמצה איתו את הדין. אך למיטב ידיעתי אין למדינת ישראל שום טענה חוקית נגד יאיר קליין אבל אסור לנו להפקיר שום אזרח ישראלי לסכנת חיים".
"יועצים משפטיים משלו בנו"
"היועץ המשפטי של משרד החוץ, עו"ד אהוד קינן, מנפנף בניסוחים דיפלומטיים ובמנטרות לא רלוונטיות כאשר קיימת סכנת מוות ממשית אם קליין יוסגר לקולומביה", אמר ל-Nfc עורך דינו של קליין, מרדכי ציבין, המנהל את התיק יחד עם עו"ד לוין.לדבריו, הנהלים שמשרד החוץ מציין כסיבה לאי התערבות הופרו בעבר בצורה בוטה אפילו באמצעות הפרת חוקים ופעילות פלילית לכאורה במדינות זרות, הכל על-מנת לעזור לפרוטקציונרים."איך זה שגורמים בכירים בכנסת, בממשלה ואלופים במיל. לרבות סגן השר וילנאי, אהוד ברק, חבר הכנסת סנה, מתערבים לטובת קליין ודווקא עורכי דין במחלקה המשפטית של משרד החוץ מתנגדים? הייתכן שיועצים משפטיים משלו בנו והם מכתיבים לנשיא המדינה כיצד לנהוג?""אם קליין יוסגר לקולומביה אגיש תביעה נגד עו"ד אהוד קינן על רשלנות בגרימת מוות. לא פחות ולא יותר", ציין.
פורסם באתר חדשות מחלקה ראשונה , הכתב : איציק וולף