יום רביעי, 3 באוקטובר 2007

Vaadat Ha-Knesseth פעילותה של ח"כ טרטמן בועדת הכנסת בשנת 2007

פעילותה של ח"כ טרטמן בועדת הכנסת בשנת 2007

הערת צוות האתר : פרוטוקולים של דיוני ועדת הכנסת עם השתתפות פעילה של ח"כ טרטמן בשנת הכספים 2006 ניתן למצוא בכתובת:

http://estherina-tartman.blogspot.com/2007/06/vaadat-haknesset-2006.html

כאן מובאים הפרוטוקולים מחודשים ינואר-מרץ 2007 ומכל מושב הקיץ. חשוב להדגיש כי אין מדובר בכל הדיונים, אלא בעיקר בכאלה שח"כ טרטמן נטלה בהם חלק גדול פעיל.

על פעילותה של ח"כ טרטמן בועדת הפנים ואיכות הסביבה יפורסם דו"ח נפרד.


קביעת מסגרת הדיון להצעות להביע אי אמון בממשלה; בקשות חברי הכנסת להקדמת הדיון בהצעות חוק; הצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לנושא עמלות הבנקים; בקשה להוספת ממלאי מקום קבועים בוועדת הכלכלה ובוועדת החינוך, התרבות והספורט

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-01-08.html

קביעת מסגרת הדיון להצעות להביע אי אמון בממשלה; הקדמת להקדמת הדיון בהצ"ח לפני קריאה טרומית; חוק ההסדרים - הצעה לתיקון התקנון; המלצת ועדת המשנה לדיון בתנאי חכ"ל סעדיה מרציאנו; קביעת ועדה לדיון בהלס"י

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-01-15.html

ציטוט נבחר : כל מדינה מתוקנת, כולל מדינת ישראל, ערה לצורך בהפרדה בין הסמכויות ובין הרשויות וגם המדינה שלנו לא רוצה שנגיע, חלילה, למצב של כאוס, שבו רשות מחוקקת תהפוך לרשות מבצעת ורשות מבצעת תהפוך לרשות מחוקקת. הדבר צריך לקבל חידוד ולפיכך באה הצעת החוק הזאת. המטרה היא לחזק את אושיות הדמוקרטיה, כי נבחרי הבית הזה מייצגים את כלל האוכלוסיה במדינת ישראל מכל צבעי הקשת, גם הפוליטית, גם המיעוטים וגם הרוב. שנית, היא מחזקת את המנהל התקין, שבו הרשות המחוקקת היא הרשות שבידיה הסמכויות לשנות חוק או לבטל חוק. החוק המבצעת תפקידה לבצע והרשות השופטת תפקידה לקבל את החוק שנחקק ולאכוף את המינהל התקין באמצעותו. אני מברכת את מדינת ישראל ומאחלת לכל מדינה מתוקנת לשים את הדגש על שמירת הסדר בין הרשויות, ולהימנע ממצב של חס וחלילה כאוס, שרשות אחת תתערבב עם השנייה.

הודעת נשיא המדינה על נבצרותו הזמנית למלא את תפקידו כנשיא המדינה; קובלנה שהובאה בפני ועדת הכנסת בדבר העברת נשיא המדינה מכהונתו

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-01-25.html

הערת צוות האתר : באמצע הפרוטוקול יש עמדה מפורטת של סיעת ישראל ביתנו בנושא הדיון מפי ח"כ טרטמן.

ערעורים על החלטת יו"ר הכנסת והסגנים שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר היום; הצעת חוק הכנסת (תיקון - צמצום מספר החברים בוועדות הכנסת הקבועות), התשס"ז-2007 - רביזיה; בקשות להעברת הצעות חוק מוועדה לוועדה אחרת; קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק, בקשת הממשלה להקדמת הדיון

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-02-20.html

קובלנה שהובאה בפני ועדת הכנסת בדבר העברת נשיא המדינה מכהונתו

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-02-21.html

אי אמון; בחירת יו"ר חדש לוועדת כספים; פטור מחובת הנחה; המלצת הוועדה הציבורית - השתתפות בהוצאות לינה

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-03-12.html

ועדה משותפת לתקציב הכנסת

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-03-20.html

אי אמון; בקשות חברי הכנסת להקדמת הדיון בהצעות חוק לפני הקריאה הטרומית

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-05-28.html

ציטוטים נבחרים:

" אי-אפשר להתעלם מהסוגיה כיוון שבצער רב אני אומרת - כבר בשנים האחרונות יש תחושה קשה בקרב ציבור אזרחי המדינה של אכזבה מנבחריה. יש ציפיות בסיסיות שכמעט נמצאות בקונצנזוס במדינה, ואחד מהדברים הבולטים יותר זה נושא הנאמנות למדינה ואזרחות ראויה של כל אזרח, מבלי לתת דגש מסוג של דת, אמונה או לאום, אלא כל אזרח בכל מדינה - מן הראוי שיהיה נאמן למדינתו. אנחנו שמענו את רחשי-לב הציבור, שמדבר על הסוגיה מדוע מדינת ישראל, או כנסת ישראל, לא עושה שום דבר כשמדובר בפגיעה של אמון במדינה. "

" ההיבט השני הוא היבט ענייני מהותי. לא עולה על הדעת, בשום מדינה בעולם - בשום מדינה בעולם - שאזרח של המדינה ינהג בצורה שאינה ראויה נגד ביטחון המדינה, והמדינה עצמה תשתוק. אנחנו רואים את הסיפור של פולארד שהואשם בריגול, לא נגד מדינה עוינת, לא בסיטואציה של מדינה שנחשבת כמדינה עוינת לארצות הברית, אבל עצם המעשה שלו שנתפס כמעשה ריגול, הוביל אותו לגזר-דין כזה שאין עליו סליחה מבחינת האמריקנים. בוודאי אנחנו בבית הזה, יודעים את ריבוי הניסיונות, ולכן הסוגיה הזאת היא סוגיה שבנפשנו. לא יעלה על הדעת שדווקא מדינת ישראל - שמוקפת באויבים - היא תהיה מדינה כל כך פתוחה ונותנת לגיטימציה למי שחשוד בקשר עם מדינות אויב, להמשיך ולכהן, ובוודאי לא בתפקיד ציבורי."

ערעורים על החלטת יו"ר הכנסת והסגנים שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר היום

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-05-29.html

ציטוט נבחר : "הנושא שביקשתי להעלות לסדר היום זה נושא שפורסם ביום שבת האחרון בעיתון "שבעה ימים". הייתה שם כתבת תחקיר של מיכל גרייבסקי ויפעת גליק על נושא שוק האימוץ השחור. הן כאזרחית במדינה הזאת, הן כאישה, הן כאמא והן כאחת שעסקה בנושא של נשים כחברה בשדולת הנשים ובנעמ"ת למעלה מ- 20 שנה אני מכירת את הסוגיה הזאת מקרוב. זה נושא כאוב מאוד, אני חושבת שכל מילה בסוגיה תהיה מיותרת, כי אני מניחה שכל אחד ואחת יודעים על מה אני מדברת. התקשרתי ליפעת ומיכל הכתבות, הן עשו עבודת תחקיר של שנה וחודשיים. השוק הזה פרוץ, הוא גורם עוול נוראי לאזרחי המדינה שנמצאים בתוך מעגל ניסיונות האימוץ. יש פה תופעות של שחיתות. עבר בכנסת חוק שהאימוץ בחוץ לארץ ייעשה באמצעות עמותות אבל יש בהן קריסה. לכן, אני חושבת שראוי שלא נתעלם מפלח השוק הזה, למרות שזה עכשיו לא פופוליסטי - זה לא לבנון ולא דרום. "

ישיבה משותפת של ועדת הכנסת עם חברי ועדת האתיקה וחברי ועדת זמיר לנושא הקוד האתי; הקמת ועדה משותפת

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-06-12.html

ישיבת הוועדה המשותפת לתקציב הכנסת

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-06-19-01.html

ישיבה משותפת עם חברי ועדת האתיקה - הכנת כללי אתיקה

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-06-19-02.html

ערעורים, בקשות ח"כים להקדמת הדיון בהצעות חוק

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-06-26.html

ציטוט נבחר: " לא יכול להיות שמדינת ישראל תחויב לאורך כל הדרך לשאת באחריות כלפי פגיעה כזאת או אחרת באוכלוסיה הפלסטינית וזה יהיה חד צדדי לאורך כל הדרך. לא יעלה על הדעת דבר כזה. ברגע שיש רשות, שהאחריות חלה עליה על פגיעה שגורמת לנזקים - דיברנו קודם על נזקים נפשיים ואנחנו לא יודעים לאיזה טווח הנזק ייתן את הביטויים שלו - ישנה חובת אחריות גם למי שעומד מולנו, לא רק שלנו."

דיון בדוח הוועדה הציבורית להכנת כללי האתיקה לחברי הכנסת

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-06-26-01.html

ערעורים; בקשות ח"כים להקדמת הדיון לפני הקריאה הטרומית; בקשה להעברת הצ"ח מוועדה לוועדה אחרת

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-07-10.html

אי אמון; פטור מחובת הנחה; העברת הצעות חוק מוועדה לוועדה אחרת; קביעת ועדות לדיון בהצעות חוק ובהלס"י;

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-07-16.html

ערעורים על החלטת יו"ר הכנסת והסגנים שלא לאשר דחיפות הצעות לסדר היום; בקשת יו"ר ועדת החוקה לרביזיה

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-07-17.html

העברה מוועדה לוועדה; תיקוני תקנון; זכויות יושבי ראש הכנסת לשעבר;

http://knesset.gov.il/protocols/data/html/knesset/2007-09-04.html

ציטוט נבחר : "אדוני היושב-ראש, רעיון המחוקק היה לתת להם את השירותים האלה, כדי שהם ימשיכו לכהן ולעשות את עבודתם נאמנה. אם אנחנו בודקים אחד- אחד, ואני מכבדת כל אחד ואחד מהשמות שמונחים על שולחננו. זה לא עניין אישי, זה עניין עקרוני. הניסיון הוכיח לנו שהאנשים שסיימו את תפקידם לא מצדיקים את כל הנושא הזה של הוצאות על חשבון הציבור, לכן אני רוצה להסכים עם חלק מדבריו של חבר הכנסת יצחקי. זה שהוועדה קבעה את 1996, זה לא תאריך קבוע. מה אני מציעה כדי לקצר את התהליך? אני הולכת ברוח הדברים של החלוקה של היועצת המשפטית, ארבעת יושבי-הראש הוותיקים, שלכאורה זכאים עד סוף חייהם, שיחיו שנים טובות וארוכות, אני לא רואה שום סיבה להמשיך גם להם את כל התנאים האלה, אני בהחלט סוברת שמכיוון שהם הניחו שזה מגיע להם, לתת להם פרק זמן של גרייס להיערכות, וגם להם לבטל את כל הדברים האלה."